Nov. 14 2018 · 2819 views

Arnhem voor Vluchtelingen wordt Boost Arnhem

Boost Arnhem

In 2015 is de stichting Arnhem voor Vluchtelingen (AvV) opgericht. De aanleiding voor het oprichten van AvV en het starten van diverse initiatieven was de aanzienlijke hoeveelheid vluchtelingen die met name sinds 2015 in Arnhem is aangekomen na een vaak hachelijke vlucht uit onveilige thuislanden.

AvV heeft een belangrijke rol gespeeld bij het initiĆ«ren en coƶrdineren van de vele Arnhemse activiteiten die gericht waren op opvang, inburgering en integratie. Een voorbeeld daarvan is het succesvolle Buddyproject. Daarnaast heeft AvV goede contacten en samenwerkingsrelaties opgebouwd met onder andere de gemeente Arnhem, 

Vluchtelingenwerk, het COA en diverse andere organisaties.

undefined

Na drie jaar is de tijd rijp voor een volgende stap. Vluchtelingen geven aan dat er meer nodig is om daadwerkelijk 

integratie mogelijk te maken. Zij hebben zelf een initiatief ontwikkelt om actief hun integratie vorm te geven. Dit is Boost Arnhem. Het unieke is dat vluchtelingen samen met Arnhemmers, nieuwe activiteiten ontplooien die een boost geven naar contacten, taalvaardigheden en werk. Om dit mogelijk te maken is de Stichting Boost Arnhem opgericht, een logisch vervolg op Arnhem voor Vluchtelingen. De lopende activiteiten (zoals b.v. het buddyproject) van AvV worden voortgezet in deze nieuwe stichting.

De activiteiten van Boost Arnhem worden vanuit een centraal in Arnhem gelegen ontmoetings- en ontwikkelplek gerealiseerd (Driekoningen dwarsstraat 30)

undefined

Boost Arnhem is 5 dagen per week geopend en biedt een veelheid aan activiteiten die ingevuld worden door vrijwilligers uit Arnhem samen met vluchtelingen. Op diverse wijzen wordt actief gewerkt aan resultaatgericht taalonderwijs, duurzame contacten, inzet van talenten en arbeidsparticipatie.

Wil je meer weten over Boost Arnhem ga dan naar de website Boost Arnhem (voorheen de website van Arnhem voor Vluchtelingen) of mail naar info@boostarnhem.nl

Mohammed Obeido 0644438875
Marian de Bruin 0624336832

Like
Share