Buddy project

Ons buddyproject is bedoeld om vluchtelingen in contact te brengen met Nederlanders. Buddy en buddyzoekende worden aan elkaar gekoppeld op basis van gezamenlijke interesses en gelijke verwachtingen. 

Tijdens intakegesprekken willen we de buddy’s beter leren kennen en worden interesses en verwachtingen in kaart gebracht. Nadat we buddy en buddyzoekende aan elkaar hebben voorgesteld, gaan ze voor een periode van minimaal 4 maanden samen leuke dingen doen. Hoe ze die periode invullen, kunnen de koppels zelf organiseren, maar ze kunnen ook deelnemen aan door ons georganiseerde activiteiten.

Om de week is er buddycafé, een gezellige plek waar buddy’s elkaar kunnen ontmoeten en waar soms sport- of spelactiviteiten worden georganiseerd. Daarnaast organiseren we elke maand een grotere activiteit, zoals poolen bij House of Billiards, wandelen op de Posbank of klimmen bij Mountain Networks. Op deze manier hopen we dat we vluchtelingen uit hun isolement kunnen halen. We verwachten dat er vriendschappen ontstaan tussen de buddy-koppels en dat vluchtelingen op deze manier hun sociale netwerk kunnen vergroten.

"Buddies van Arnhem" documentaire


Wil je buddy worden? Meld je hier aan:
Online formulier

Wil je een buddy? Meld je hier aan:

Doneren

Wil je Arnhem voor Vluchtelingen ondersteunen met een donatie / gift? Ons bankrekeningnummer is NL82TRIO 0391 0399 97. Bij voorbaat hartelijk dank!