arnhem voor vluchtelingen

Waarom deze website

Op deze website willen we alle mooie initiatieven, georganiseerd voor nieuwe Arnhemmers, onder de aandacht brengen. Je kunt een initiatief aanmelden bij Arnhem voor Vluchtelingen. Verdere informatie over het aanmelden vind je hier.

Nieuws: Arnhem voor Vluchtelingen wordt Boost Arnhem, lees meer 
Arnhem refugees collage.
Collage met vluchtelingen van Arnhem

De gemeente Arnhem heeft gezorgd voor het realiseren van deze website.

Wie zijn wij

We zijn gestart met het doel vluchtelingen te verwelkomen in Arnhem, hen in Arnhem een zinvol bestaan te geven en met deze nieuwe mensen te bouwen aan een nog mooier Arnhem. Inmiddels wonen veel van nieuwkomers in Arnhemmer en heeft het leven een stabielere basis. Toch is het niet makkelijk om te integreren en te participeren in een snelle Europese maatschappij. Daar willen we graag bij helpen.

Arnhem voor vluchtelingen is een stads breed initiatief. We werken nauw samen in de wijken. We zorgen voor verbindingen tussen de nieuwe Arnhemmers, de inwoners van Arnhem, organisaties in Arnhem, bedrijven en scholen. Op dit moment hebben we drie pijlers: Het buddyproject, het ‘Aan de slag’ project en de informatiemarkt over het leuke Arnhem.

Lees meer over onze visie

Welkomstkaarten gemaakt door kinderen voor de vluchtelingen in Arnhem

Het buddyproject

Het prachtige buddyproject vol met activiteiten, wordt ondersteund door veel vrijwilligers. Zie de documentaire “de buddies van Arnhem”, we doen het zelf wel op www.human.nl. Of www.uitzendinggemist.nl . Je kunt je aanmelden via een link met aanmeldformulier.
Call to action

Vluchtelingen met buddies

Activiteiten

In Arnhem worden veel activiteiten georganiseerd voor de ‘nieuwe Arnhemmers’. Dit gebeurt door Arnhem voor Vluchtelingen maar ook door bijvoorbeeld Rozet, de vrijwilligerscentrale, Bazar54 en het integratiehuis. Op deze website proberen we al deze mooie initiatieven zoveel mogelijk te noemen met daarbij de juiste tijden. Wanneer u een mooie activiteit heeft voor nieuwe Arnhemmers kunt u een mail sturen naar Arnhem voor Vluchtelingen.
Stuur een activiteit
Lekker gebakje

Komende activiteiten

Wil je helpen?

Er zijn veel manieren om Arnhem voor Vluchtelingen te helpen, van praktische dingen zoals het coördineren van evenementen tot het onderhouden van onze sociale media. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

I want to help Who volunteers for Arnhem voor Vluchtelingen?

Doneren

Wil je Arnhem voor Vluchtelingen ondersteunen met een donatie / gift? Ons bankrekeningnummer is NL82TRIO 0391 0399 97. Bij voorbaat hartelijk dank!