FAQ

 • Hoe kan ik me aanmelden voor het buddyproject?

  Aanmelden kan via de website ga naar de button van ‘ik wil mij aanmelden’ en via het mailadres arnhemvoorvluchtelingen@gmail.com.

 • Als ik me aangemeld heb, hoe lang duurt het dan voordat ik een buddy krijg/wordt?

  Nadat je je hebt aangemeld neemt één van onze coördinatoren contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens dat gesprek brengen we jouw interesses in kaart, bespreken we verwachtingen en informeren we je over het buddyproject. Na het intakegesprek zoeken we naar een passende match met een buddyzoekende. Hoe lang dat duurt kan verschillen, het kan zijn dat we meteen een goede match hebben, maar het kan ook enkele weken duren.

 • Hoe ziet een eerste ontmoeting met mijn buddy eruit?

  In het kader van de eerste kennismaking organiseren wij een zogenaamde koppelavond waarbij meerdere buddykoppels elkaar voor de eerste keer ontmoeten. Eén van onze coördinatoren is daarbij aanwezig om deze ontmoeting te begeleiden. Naast een ontmoeting tijdens een koppelavond is een één-op-één kennismaking ook een mogelijkheid. De eerste ontmoeting vindt doorgaans plaats in het buddycafé.

 • Hoeveel tijd kost het me om mee te doen aan het buddyproject?

  We vragen je om gedurende een periode van 4 maanden minimaal eens in de twee weken af te spreken met je buddy. Als jij en/of je buddy vaker willen afspreken is dat natuurlijk prima, graag zelfs. Maar dat is aan jullie en mogen jullie samen afstemmen.

 • Wat kan ik doen met mijn buddy?

  Je gaat vooral leuke activiteiten ondernemen met je buddy, dingen die zowel jij als je buddy leuk vinden om te doen. Daarnaast kan het zijn dat de nieuwkomer aan wie je gekoppeld bent graag de Nederlandse taal wil oefenen of vragen heeft over het reilen en zeilen in Nederland. Als je hiervoor open staat kan je ook hierin iets betekenen voor je buddy. Je bent vrij om zelf met je buddy af te spreken wat jullie gaan ondernemen en worden daarnaast uitgenodigd voor activiteiten die Arnhem voor Vluchtelingen faciliteert voor buddykoppels.

 • Wat kosten die activiteiten?

  De activiteiten zijn kosteloos voor de buddykoppels. Ook eten en drinken tijdens de activiteiten worden door ons betaald. Mocht je zelf een activiteit organiseren, dan kun je per buddykoppel tot een bedrag van 60 euro bij ons declareren gedurende de periode van 4 maanden.

 • Wat doen jullie bij het buddycafé?

  Het buddycafé is vooral een gezellige ontmoetingsplek, waar we soms thema-avonden organiseren. Dat kan een informatieve avond zijn, een sportavond, spelletjesavond of een avond met (culturele) hapjes of drankjes.

 • Welke activiteiten organiseren jullie?

  Wij organiseren eens per twee weken op donderdagavond een gezellige avond in het buddycafé. Daarnaast organiseren we elke maand een grotere activiteit, variërend van wandelen met een boswachter op ‘De Posbank’, klimmen bij Mountain Networks, biljarten bij House of Billiards of chillen aan het strand bij Rose’s. Op onze facebookpagina kun je foto’s vinden van deze activiteiten. OP de website vind je de actuele activiteitenkalender.

 • Wat als het niet klikt tussen mij en mijn buddy?

  De coördinatoren zullen regelmatig, maar in elk geval na de eerste ontmoeting, halverwege en aan het eind van de vier maanden met je evalueren en vragen hoe het gaat. Zij helpen je om het contact te leggen of als het stroef verloopt uit te zoeken waar dat aan ligt.

 • Wat als mijn buddy mij moeilijke vragen stelt die ik niet kan of wil beantwoorden?

  Het wordt duidelijk gemaakt naar je buddy dat het contact echt bedoeld is voor leuke dingen en om vriendschap op te bouwen. De moeilijke vragen kunnen ze bij andere contactpersonen stellen, die ze vaak ook wel hebben. Maar mocht je de vraag toch willen beantwoorden of mee willen denken, kun je hierbij de coördinatoren betrekken. Zij willen graag met je meedenken. Zij hebben een groot netwerk in Arnhem, waarin ze kunnen zoeken en evt. doorverwijzen, afhankelijk van de vraag.

 • Wat als het niet goed gaat met mijn buddy, ik maak me zorgen?

  Schakel de coördinatoren in om samen te overleggen wat we kunnen doen. Mogelijk kunnen we hulp inschakelen. Het is niet de bedoeling dat je er alleen mee blijft rondlopen.

Donate

Thanks for your interest in donating to Arnhem Voor Vluchtelingen - Any donations/gifts can be sent to NL82TRIO 0391 0399 97. Thanks in advance!